Előfizetői tartalom

Vigyázz, duplán bukhatsz a szennyezéssel!

Portfolio
A legnagyobb széndioxid-kibocsátónak számító Egyesült Államokban is lassan beindulnak az európaihoz hasonló, kvóták kereskedésére szolgáló platformok, így hamarosan mindenki számára kulcsfontosságú lesz, mennyi káros gázt bocsát ki a vállalat, amibe fektet. A kvótákért fizetett összeg a befektetők által elérhető nyereséget is csökkenti, így a jövőben kiemelt figyelmet kaphatnak azok az indexek, amelyek a hagyományos benchmarkok teljesítményét akár fele akkora környezetszennyezés mellett érik el.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése akármilyen mérce szerint is a legfontosabb globális gazdaságpolitikai célok között szerepel, feltéve persze, hogy szeretnénk, ha a jövő generációinak sem kellene más lakható bolygó után néznie. Az Amerikai Egyesült Államok részvétele nélkül az üvegházhatású gázok kibocsátásának Kyotói egyezményben foglalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés