Előfizetői tartalom

A devizahitelektől az őszödi beszédig - Mit lát, ki Londonból ránk tekint?

Portfolio
Hol rontotta el a világ, hogy most ilyen súlyos válsággal szembesül? Amerika itt a ludas, vagy Európa pénzügyi rendszere is rosszul működött? A tengerentúlon vagy Európában kezelik jobban a válságot? Miként látják a világ egyik pénzügyi központjában, Londonban Magyarország helyzetét és devizahiteleinket? Meddig tart a válság és mi vár a pénzügyi szektorra a rossz idők elmúltával, s mi lesz ebben a szabályozás szerepe? Duncan Martin, a Boston Consulting Group londoni partnere, a Royal Bank of Scotland korábbi kockázatmenedzsere Budapesten járt, és készséggel válaszolt a Portfolio.hu kérdéseire.

Portfolio.hu: Ön a kockázatkezelés területén szerzett kiemelkedő tapasztalatokat az elmúlt évtizedekben, mit gondol, melyek voltak azok a fő kockázatok, amelyeket a világ alulbecsült, és végül a válság kirobbanásához vezettek? Duncan Martin: Az elsődleges kockázatok a jelzáloghitelekben rejlettek az USA-ban, és különösen az a technológia volt veszélyes, amellyel ezeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés