Előfizetői tartalom

Az első félév magáért beszél, mi kell még?

Portfolio
Tíz évvel ezelőtt volt csak a mostaninál jobb féléve a fedezeti alapoknak, a 9.41 százalékos átlagos hozam pedig azt a reményt hordozza, miszerint a tavalyi rossz év után végre fölénybe kerülhetnek a vásárlók. A nyári hónapokban viszont feltehetően még a kivárásra játszanak majd a befektetők, a tőkebeáramlás pedig csak lassan indulhat meg a szektorban.

A fedezeti alapok 2009 első félévében 9.41 százalékos hozamot hoztak átlagosan, ilyen jó féléves teljesítményre pedig 10 éve nem volt példa - írja a Reuters. A legjobb első féléves hozam 1999-hez köthető, amikor 13.5 százalék volt az átlagos hozam, azóta viszont sok minden változott a szektorban, főleg a válság miatt. A kedvező adatok arra utalnak, hogy megindulhat a szektorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés