Előfizetői tartalom

Csőd a javából: mi lesz a gyorskölcsönökkel?

Portfolio
A hitelintézetekkel szemben a pénzügyi vállalkozások kérhetnek csődeljárást maguk ellen, a gyorskölcsönzéssel foglalkozó Athlon Pénzügyi Szolgáltató Zrt. ezt a múlt héten meg is tette: a hitelezők július 28-án döntenek a társaság fizetésihaladék-kérelmének elfogadásáról. A cég ügyfelei a a csődeljárás alatt kell, hogy fizessék törlesztőrészleteiket, ám a hitelezők kifizetéseit szüneteltethetik.

A gyorskölcsön-piac egyik szereplőjeként (magas hiteldíjmutatójú, rövid futamidejű, kis összegű hitelek), a Provident és a Kápé versenytársaként az Athlon is egyfajta "polgári ellenállás" célpontja lett az elmúlt hetekben, s a Provident ellen a GVH és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség is vizsgálódik. A megnehezülő piaci körülmények az Athlon üzleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés