Előfizetői tartalom

Jelentett a Citigroup is: a látszat csal

Portfolio
4.3 milliárd dollár nyereséggel, 49 cent egy részvényre jutó profittal zárta az idei második negyedévet a Citigroup, ám túl sok örömre nem látnak okot az elemzők: a Bank of Americához hasonlóan egyszeri tételnek köszönhető a várakozásokat jelentősen felülmúló eredmény. 2009.07.17 14:49 Csak egyszeri tételeknek köszönheti a Bank of America a nyereséget A Smith Barney júniusban lezárt eladása 11 milliárd dollárt eredményezett adózás előtt, így ha ezt levonjuk, az eredmény nagyjából megfelel az elemzői várakozásoknak, ami ezúttal is veszteséget jelent az óriásbanknál. A bankpapírok a nyitás előtti kereskedésben 2.3%-os emelkedést mutatnak.

A Smith Barney eladásán realizált adózás utáni eredmény 6.7 milliárd dollár - közölte a társaság. Ezt figyelembe véve 2.4 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a bank, ami részvényenként mintegy 27 centes veszteséget jelent. A bank teljes bevétele 30.0 milliárd dollárt tett ki, ami 12.4 milliárd dollárral több, mint 2008 hasonló időszakában.A bank 45 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés