Előfizetői tartalom

Meglepetésszerű pofont kaptunk

Portfolio
A tőzsdeindexek emelkedése sem hatotta meg a befektetőket, a feltörekvő piaci részvényalapokból ugyanis tovább folytatódott a tőkekiáramlás. A 200 millió dolláros összeg nem katasztrófa, viszont most fordult elő hónapok óta elsőként, hogy egymást követő két héten is csökkent a kezelt vagyon. A bizonytalanság egyértelműen ott motoszkál az ügyfelekben, sokan még mindig csak a partvonalnál várakoznak, a kedvtelenség pedig vélhetően a nyári hónapokban meg fog maradni, hacsak nem történik valami eget rengető esemény.

Az elmúlt hetek bizonytalansága erre a hétre is átöröklődött, mivel a feltörekvő piaci részvényalapokból az ügyfelek összességében 200 millió dollárt vontak ki a szerdán zárult hét nap során - derül ki az EPFR Global legfrissebb adataiból. A tőkekivonás azért lehet meglepő, hiszen az indexek mind-mind pozitív tartományban tudtak zárni, miközben felforgató hír nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés