Előfizetői tartalom

Erste: brutálisan jó alapteljesítmény, romló hitelportfólió

Portfolio
A várakozásoknál magasabb eredményről számolt be mai gyorsjelentésében az Erste Bank. A régiós pénzintézet 260 millió eurós profitja ugyan elmarad bázisidőszaki számoktól, de kétség kívül erős működési teljesítményt mutat. A nettó kamatmarzs 10% feletti bővülését csökkenő jutalékbevételek és intenzív költségkontroll kíséri.

A piac csak a brutálisan megugró céltartalékképzés miatt aggódhat, az Erste több mint félmilliárd euró értékben képzett új céltartalékot. Ez számunkra prudenciát jelent, de ki tudja, hogy piac mit akar belemagyarázni egy amúgy jó eredménybe. A gyorsjelentés erejét a céltartalékok mellett árnyalhatja, hogy a jó profit egy része a trading eredménynek köszönhető. A sztori...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés