Előfizetői tartalom

Mindenki nyert a kínai pénzosztásból

Portfolio
A 2007-ben alapított kínai állami befektetési alap egyértelműen a kockázatosabb befektetések irányába akar elmozdulni, ennek a legkézenfekvőbb bizonyítéka, hogy több százmillió dollárt bízott két vagyonkezelőre, a Blackstone-ra és a Morgan Stanley-re. Az ügy érdekessége, hogy korábban összességében 10 milliárd dollárt költött a kínai alap a két cég feltőkésítésére, a mostani kihelyezés mögött pedig feltehetően éppen az volt az ok, hogy így olcsóbban megúszhatja az üzletet.

A 200 milliárd dolláros vagyont kezelő kínai állami befektetési alap, a China Investment Corp. (CIC) több százmillió dollárt fektet be a Morgan Stanley Investment Management (360 milliárd dollárt kezel) és a Blackstone fedezeti alapjaiba. A kiszivárgott információk szerint 500 millió dollár kezelését bízzák a Blackstone-ra (26 milliárd dolláros hedge fund portfólió), ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés