FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Fel kell-e akasztani a bankárokat? (Vélemény)

"A bankok diadalmenete - de hová?" - címmel közölt véleményt a Népszabadság hasábjain Róna Péter, címzetes egyetemi tanár. Helyenként jól megírt anyag , érdemes elolvasni, az alapjaival nem érdemes vitatkozni, azonban mélyreható következtetéseket nem érdemes levonni, mert sajnos azok félrevezetők lehetnek. A helyzet komplexebb, mint ahogy választópolgári retorika mentén egy politikai napilap hasábjain be lehetne mutatni.

Az írás alapkoncepciója, hogy a magyar honpolgárok és kisvállalkozók vérén élősködve szétkeresik magukat a bankok. Róna szerint vagy tényleg ilyen jó a helyzet, vagy a bankok halogatják hitelportfóliójuk siralmas állapotának beismerését. Róna megállapítja, hogy "a bankok jövedelmezősége és tőkeellátottsága sürgős tisztázásra szorul, mert a tőkehiányon kívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés