Előfizetői tartalom

Bekorlátozták a bankokat - Az adósoknak ettől még fizetniük kell

Portfolio
Sikerként értékelte Bajnai Gordon a banki magatartás kódex elfogadását. A Kódexet 13 bank írta alá, ezek a magyar lakossági hitelállomány 90%-át birtokolják. A bankok vállalták, hogy teljes leányvállalati körükben érvényes a megállapodás. A miniszterelnök az aláírást követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta a Kódex jelentős fogyasztóvédelmi jelentőségét, ugyanakkor kiemelte, ez nem jelenti azt, hogy az ügyfeleknek ne kelljen törleszteni, ez ugyanis a nemzetgazdaság működésének alapja. A hiteleket törleszteni kell, ugyanakkor a bankok egy jelentős önkorlátozást fogadtak el_ átlátható, korrekt szabályok szerint fog történni az adósok kezelése. A legtöbbet a jól fizető adósok nyernek a Kódexszel , de a rossz ügyfelek is tisztességesebb bánásmódot kapnak. A kormány ezen túl arra készül, hogy módosítják a követeléskezelésre és behajtásra vonatkozó szabályokat, hisz a kilakoltatások problémáit nem a Kódexnek kell megoldania.

Bajnai Gordon a sajtótájékoztatón elégedettnek tűnt, hangsúlyozta a bankrendszer stabilitását, s azt is, hogy a kormányzat kiemelt figyelmet fordít a bankrendszer felügyeletére és a Kódex szabályainak betartására. Patai Mihály a Bankszövetség képviseletében úgy vélte, a Kódex be fog kerülni a történelembe, s fordulópontot jelent a magyar bankrendszer életében. A Kódex...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés