Előfizetői tartalom

Brüsszeli NYET: mi lesz az Opellel?

Az üzleti világ a nyár végén már kész ténynek tekintette, hogy az amerikai GM eladja az orosz Szberbankkal együtt vevőként fellépő kanadai—osztrák Magnának az Opel többségi részvénycsomagját. Ezekben a napokban a felek már a 800 oldalas adásvételi szerződés aláírására készültek, a jelek szerint azonban erre még várni kell.

Egyrészt, mert a kilátásba helyezett elbocsátások ellen jó előre tiltakoznak a szakszervezetek az Opel nagy-britanniai és spanyolországi üzemeiben. A változások legnagyobb áldozata, a Zaragosa melletti Figeruelase településen található gyár, ahol 7000 ember dolgozik, közülük azonban különböző források szerint 1350—1800 alkalmazottja veszítheti el munkáját. A spanyol kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés