Előfizetői tartalom

OTP: mégsem lesz meg a 150 milliárdos eredmény? (2)

Portfolio
Kiemelten prudens céltartalékképzési politikát fog követni az OTP menedzsmentje az év zárásakor, ezért adott esetben a kitűzött 150 milliárd forintos éves profitcéltól való kismértékű eltérés elképzelhető. Az év első 9 hónapjában 131 milliárd forint lett az eredmény ennek alapján a 150 milliárd forintos eredményterv meglehetne, de a bank nem a rövid távú eredményre fókuszál. Az eredmény lehet, hogy több lesz, lehet, hogy kevesebb mint az eredményterv, nem csinálnak belőle presztízskérdést.

Bencsik László, az OTP vezérigazgató-helyettese a mai menedzsmenttájékoztatón elmondta, hogy a jövedelmezőség rendkívül erős, amihez magas tőkeellátottság járul, Tier 1 szinten a bank mutatója háromszorosan haladja meg a minimális értéket. A bank rendkívül stabil - hangsúlyozta Bencsik, amelyhez folyamatosan javuló likviditási helyzet társul. A szakember szerint a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés