Előfizetői tartalom

FHB gyorsjelentés: elmaradt a nagy durranás

Nem sikerült megismételni kiváló 3. negyedéves teljesítményét az FHB-nek. A gyorsjelentését ma hajnalban közzétevő bank 3. negyedéves adózott eredménye 1443 millió forintra rúgott, amely a 2. negyedévhez komoly és bázisidőszakhoz képest mintegy 10%-os visszaesést jelent. Jó hír azonban, hogy nem történtek fundamentális változások a banknál. A 2. negyedévben hangsúlyozott alapértékek jó része (rendkívül erős nettó kamatjövedelem, kiváló költséghatékonyság) változatlan maradt, a gyengébb eredmény két tényezőnek tudható be, egyrészt deviza soron nem érkezett meg a szokásos masszív eredmény, másrészt a kockázati költségek számottevő mértékben emelkedtek. Az év első 9 hónapját vizsgálva az adózott eredmény 8,6%-os emelkedést mutat, értéke 5,06 milliárd forint. A teljesítmény fő hajtóereje az éves számokon is jól látszik, az év első 9 hónapjában nettó kamatjövedelem 42%-kal nőtt.

Elemzői várakozások nem nagyon voltak, ha lettek volna, akkor az eredmény nagy valószínűséggel alulmúlta volna a kiváló 2. negyedév által felpörgetett várakozásokat. A 2. negyedéves csodát nem sikerült megismételni, így árfolyamrakétára nem számíthatunk. Ez valóban nem csoda, azonban még értékelni kell, hogy "jé van egy bank, amelynek az eredménye nem csökken, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés