Előfizetői tartalom

FHB gyorsjelentés: elmaradt a nagy durranás

Bán Zoltán
Nem sikerült megismételni kiváló 3. negyedéves teljesítményét az FHB-nek. A gyorsjelentését ma hajnalban közzétevő bank 3. negyedéves adózott eredménye 1443 millió forintra rúgott, amely a 2. negyedévhez komoly és bázisidőszakhoz képest mintegy 10%-os visszaesést jelent. Jó hír azonban, hogy nem történtek fundamentális változások a banknál. A 2. negyedévben hangsúlyozott alapértékek jó része (rendkívül erős nettó kamatjövedelem, kiváló költséghatékonyság) változatlan maradt, a gyengébb eredmény két tényezőnek tudható be, egyrészt deviza soron nem érkezett meg a szokásos masszív eredmény, másrészt a kockázati költségek számottevő mértékben emelkedtek. Az év első 9 hónapját vizsgálva az adózott eredmény 8,6%-os emelkedést mutat, értéke 5,06 milliárd forint. A teljesítmény fő hajtóereje az éves számokon is jól látszik, az év első 9 hónapjában nettó kamatjövedelem 42%-kal nőtt.

Elemzői várakozások nem nagyon voltak, ha lettek volna, akkor az eredmény nagy valószínűséggel alulmúlta volna a kiváló 2. negyedév által felpörgetett várakozásokat. A 2. negyedéves csodát nem sikerült megismételni, így árfolyamrakétára nem számíthatunk. Ez valóban nem csoda, azonban még értékelni kell, hogy "jé van egy bank, amelynek az eredménye nem csökken, hanem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái