Előfizetői tartalom

Úrrá lesznek-e a válságon a magyar bankok 2010-ben?

Portfolio
A magyar pénzügyi szektor számára nem kis izgalmakat hozó 2009-es év végén a Portfolio.hu arra kérte a magyarországi nagybankok vezetőit, értékeljék a mögöttünk hagyott eseménydús esztendőt, és adjanak előrejelzést 2010-re vonatkozóan. Az alábbi három kérdésre adott válaszaikban érdekes véleményeket fogalmaztak meg a bankvezetők: 1. Mi a válság legnagyobb tanulsága a társaság és a magyar bankszektor számára? 2. Miben fog eltérni 2010 az előző évtől a bank és a magyar bankszektor számára? 3. Mire számít 2010-ben a bank és a magyar bankszektor eredményessége, a hitelportfólió minősége szempontjából?

OTP, K&H, MKB. Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója 1. A válság tanulsága: "Számos olyan pillanatot éltünk meg - főleg a Lehman Brothers tavalyi bukásának környékén -, amelyekre korábban legrosszabb álmainkban sem gondoltunk: zuhanó forint, befagyott bankközi piac, egekbe szökő felárak, kifáradt állampapírpiac, és még sorolhatnám....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés