Előfizetői tartalom

Ilyen még nem volt a lízingpiacon

Portfolio
Soha nem látott események játszódtak le a szemünk láttára a magyar lízingpiacon az elmúlt évben: miközben az új finanszírozás a 2008. évi 1200 milliárd forintról kevesebb mint 500 milliárdra zuhant, a szektor érdekvédelmét ellátó Magyar Lízingszövetség évtizedes lemaradásokat hozott be. Ez a kettős arculat még az idei évben is uralkodó lehet: papíron elfoglalta az őt megillető helyet a lízing a finanszírozási formák között, de számos jel arra utal, hogy maga a piac még várhatóan nem talál magára 2010-ben. Javíthat viszont a helyzeten, ha a választások után hivatalba lépő kormány a vállalkozások lízing formájában történő finanszírozását szíve ügyének tekinti - véli Hordós Zoltán, a Magyar Lízingszövetség elnöke, akit az eddig elért eredményekről és az idei kilátásokról kérdeztünk.

Zuhanás közben kapkodja a fejét a lízingpiac. Portfolio.hu: Kezdjük mindjárt az egyik legfrissebb hírrel: eltörölte az Alkotmánybíróság az ingatlanadót. Hogy értékeli ezt a Lízingszövetség? Hordós Zoltán: A törvényalkotónak elmondtuk a véleményünket az ingatlanadóról; az volt a határozott álláspontunk, hogy az adó kötelezettjének pénzügyi lízingnél is - ugyanúgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés