Előfizetői tartalom

OTP: kicsi a bors

Bár túlzás azt mondani, hogy kiböki az eget az OTP ma publikált 4. negyedéves eredménye, a 20,5 milliárd forintos korrigált profit a minőség diadalát hozta a mennyiség felett. A visszafogott elemzői várakozásokat meghaladó 4. negyedéves profit hatására az éves eredmény 151,5 milliárd forint lett, amely az OTP-s hagyományokhoz méltóan enyhén meghaladja a menedzsmenttervekben szereplő 150 milliárdos célkitűzést.

Szeressük a gyorsjelentést?. Fontos azonban kiemelni, hogy ez a 151 milliárd nem a hasbehúzós, "Úristen valahogy legyen meg!" 151 milliárd, hanem egy erős céltartalékolással összehozott 151 milliárd. A 4. negyedévben az OTP Bank 80 milliárd forint értékben képzett céltartalékot, amely leginkább a meglévő rossz hitelek fedezettségének a növeléséről szólt. A rossz hitelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés