Előfizetői tartalom

Tragédiába torkollhat a devizahitelek forintra váltása (Vélemény)

A múlt hét egyik legforróbb témáját, a devizahitelek egy részének forintosítását vetítette elő a Raskó György - Juhász Gábor szerzőpáros, illetve Matolcsy György. Bár alapvetően a szándék nemes, a program kidolgozatlansága és ilyen formában történő kommunikációja rendkívül kockázatos, sőt azt is ki lehet mondani, hogy a program jelenlegi formájában átgondolatlannak, technikailag nehezen megvalósíthatónak tűnik. Az izgatott állapotban lévő nemzetközi tőkepiac ezt könnyen veheti a forint elleni támadásra szóló felhívásnak, amely beláthatatlan következményekhez vezethet.

A probléma maga. Az köztudomású, hogy a magyar lakosság (és vállalatok) devizakitettsége Damoklész kardjaként lebeg Magyarország felett, s a gazdaságpolitika lehetőségeit erőteljesen korlátozza. A probléma súlyának és megoldásának sürgősségének megítélésében azonban koránt sincs szakmai konszenzus. Bár koncepció részleteiben nem ismert, a felvetett "állami devizakövetelési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés