Előfizetői tartalom

Tragédiába torkollhat a devizahitelek forintra váltása (Vélemény)

Bán Zoltán
A múlt hét egyik legforróbb témáját, a devizahitelek egy részének forintosítását vetítette elő a Raskó György - Juhász Gábor szerzőpáros, illetve Matolcsy György. Bár alapvetően a szándék nemes, a program kidolgozatlansága és ilyen formában történő kommunikációja rendkívül kockázatos, sőt azt is ki lehet mondani, hogy a program jelenlegi formájában átgondolatlannak, technikailag nehezen megvalósíthatónak tűnik. Az izgatott állapotban lévő nemzetközi tőkepiac ezt könnyen veheti a forint elleni támadásra szóló felhívásnak, amely beláthatatlan következményekhez vezethet.

A probléma maga. Az köztudomású, hogy a magyar lakosság (és vállalatok) devizakitettsége Damoklész kardjaként lebeg Magyarország felett, s a gazdaságpolitika lehetőségeit erőteljesen korlátozza. A probléma súlyának és megoldásának sürgősségének megítélésében azonban koránt sincs szakmai konszenzus. Bár koncepció részleteiben nem ismert, a felvetett "állami devizakövetelési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái