Előfizetői tartalom

Bekeményít a PSZÁF, jön a Pénzügyi Békéltető Testület

Portfolio
A korábbinál sokkal fajsúlyosabbá válik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tevékenységében a fogyasztóvédelmi terület - közölte egy mai sajtótájékoztatón Szász Károly, az intézmény ez év július 1-je óta hivatalban lévő elnöke. A PSZÁF célja a proaktív, felvilágosító és ügyfélbarát fogyasztóvédelem, a pénzügyi fogyasztói viták gyors rendezésére pedig felállítják a PSZÁF mellett működő Pénzügyi Békéltető Testületeket. A PSZÁF részt vesz egy, az egyoldalú szerződésmódosítások teljes tiltását jelentő jogszabály előkészítésében is.

A PSZÁF új fogyasztóvédelmi stratégiával rendelkezik, ennek egyik legsarkalatosabb pontja, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben valódi fogyasztóvédelemmel szeretne foglalkozni a jövőben - fogalmazott az elnök. Az új stratégiához szeptember 1-je óta új szervezeti struktúra párosul, ennek fő eleme, hogy a szervezet többi területéhez hasonlóan a fogyasztóvédelmi vizsgálati...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái