Előfizetői tartalom

Sereghajtóvá válhatnak a magyar bankok

Portfolio
Elsősorban az erős svájci frank, a bankadó és a kilakoltatási moratórium miatt a magyar pénzügyi rendszer csak csekély mértékben tudja támogatni a gazdaság fellendülését, és ezáltal könnyen a régió sereghajtóivá válhatunk - ez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma közzétett Pénzügyi Stabilitási Jelentésének legfőbb üzenete. Kiderült: a nem teljesítő hitelek aránya a lakossági szegmensben szeptember végén elérte a 10,6%-ot.

A jelentés mai bemutatóján Nagy Márton, az MNB Pénzügyi stabilitás területének vezetője hangsúlyozta: a három legfontosabb negatív tényező az erős a svájci frank, a bankadó és a kilakoltatási moratórium fenntartása, ezek érintik legkedvezőtlenebbül a bankrendszer jövedelmezőségét. Annak is nagy a kockázata, hogy a bankrendszer alultartalékolja a nem teljesítő hiteleket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés