Bank

Ez kell ahhoz, hogy idén sikeres lehess - Tippek a gurutól

Portfolio
Az őszi nagy részvénypiaci ralit megjósoló, és az emelkedésből rendesen profitáló hedge fund menedzser, David Tepper szerint az idei év is kedvezőnek ígérkezik, ám korántsem egyszerűnek. Amíg tartanak a kormányzati gazdasági stimulusok, addig a piacokon sem lehet komoly baj, onnantól azonban a gazdaságpolitikusok kezében a piacok sorsa. Tepper szerint idén a részvény lehet igazán jó befektetés, de a guru az aranyat és a dollárt is kedveli.
David Tepper hedge fund menedzser szavaira sokan odafigyelnek, hiszen a sikeres befektető 2010 elején is célba talált várakozásaival. A menedzser ugyanis az amerikai gazdasági stimulusok miatt kedvezően ítélte meg a piaci folyamokat, és 13 százalékos növekedést jósolt az S&P 500-as indexnek, ami igen pontosnak bizonyult (az index ugyanis 12,6 százalékot emelkedett tavaly) - írja az SFGate. A guru jó érzékkel jelentette ki szeptemberben, hogy innentől "minden szárnyalni fog", hiszen azóta tart a "Tepper Rally-ként" is becézett tőzsdei hegymenet.

A 15 milliárd dolláros vagyont kezelő Appaloosa Management vezetője azonban óvatosságra int. A makrokockázatok még mindig komoly bizonytalansági tényezőt jelentenek, de Tepper továbbra is bízik a részvényekbe, elsősorban olyan papírokat kedvel, mint a Dean Foods, vagy technológiai szektorból a Micron Tech - mondta a CNBC-n. Ezen kívül az arany és olaj mellett tette le a voksát, bár a legtöbb történénés a gazdaságpolitikai döntésektől függ - jegyezte meg a guru.

Ez kell ahhoz, hogy idén sikeres lehess - Tippek a gurutól
Amíg a Fed nem kezdi meg a szigorítást és nem kezdenek hozzá a költségvetési deficit csökkentéséhez, addig mehetnek a piacok - mondta Tepper. Ha a Fed ügyesen száll ki, vagyis nem kezd bele újabb mennyiségi lazításba, maximum a jelenlegi programot fokozza, és a kamatokat szép lassan, egyenletesen emeli éppen annyira, hogy nem váljon túlfűtötté az amerikai gazdaság - amely egyelőre nem fenyeget - akkor minden rendben lehet. A magasan ragadt munkanélküliség, az európai adósságválság és a túlfűtött állapothoz közelítő kínai gazdaság azonban továbbra is jelentős kockázatokat rejt.
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül