Bank

Gyűlnek a fellegek a világgazdaság felett

Portfolio
A több mint 330 milliárd dollárnyi kínai állami vagyont kezelő befektetési alap vezére szerint elég borúsak a világgazdasági kilátások hosszú távon. A feltörekvő piacokon az infláció, Európában az adósságválság, Amerikában az ingatlanpiac elhúzódó mélyrepülése, Japánban pedig a természeti katasztrófák rontják a növekedési feltételeket. Ez pedig befektetési szempontból sem ad okot túlzott optimizmusra - mondta Lou Jiwei.
A legnagyobb kínai állami alap, a China Investment Corp. vezére szerint gyűlnek a felhők világgazdaság felett, hiszen Európában az adósságválság, Amerikában a kilátástalan ingatlanpiac, Japánban pedig a természeti katasztrófa rontja a kilátásokat - írja a Wall Street Journal. A legnagyobb feltörekvő - angol kezdő betűjük alapján BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína) - országok megbeszélésén ismét elégedetlenségüknek adtak hangot az országok vezetői, mivel a gazdasági súlyukhoz képest a globális pénzügyi döntéseknél kevés beleszólással rendelkeznek, a nyugati országok laza monetáris politikája pedig inflációs nyomást eredményez a feltörekvő piacokon.

Az inflációs nyomás ugyanakkor a kínai gazdasági növekedés mérséklődéséhez vezet a következő években, ami rontja a feltörekvő országokba irányuló európai export visszaesésén keresztül az európai gazdaság kilátásait, a világgazdasági növekedést pedig tovább lassíthatja, ha eközben megkezdődnek az amerikai költségvetési megszorítások - mondta Lou Jiwei. A 2007-ben - a hatalmas kínai devizatartalékokból - alapított, több mint 300 milliárd dolláros vagyont kezelő CIC vezére hosszú távon nem túl optimista, különösen a fejlett piacokkal kapcsolatban, ám ennek ellenére lát némi lehetőséget például az európai infrastruktúra fejlesztésekben.
magyareuró200122
FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Levágja a botrány után a vezetői juttatásokat a Wells Fargo