FONTOS Négyszer annyi koronavírusos van Magyarországon, mint egy éve, vészjósló jelzés jött a megyékből
 
Előfizetői tartalom

Király Júlia: "Magyarország döbbenetes"

Portfolio
Nincs királyi út a magyar bankrendszer problémáinak megoldásában: kis lépésekkel, többek között a moratórium óvatos feloldásával, a bankadó mérséklésével és rendszerének átalakításával, a pozitív adóslista felállításával, a hitelek transzparens árazásával, a banki források rövidülésének megállításával és mindenekelőtt kiszámítható és hiteles gazdaságpolitikával lehet orvosolni a jelenlegi bajokat - mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Portfolio.hu mai jelzáloghitelezési és lakossági finanszírozási konferenciáján. Hangsúlyozta: a prociklikusságot nem erősíteni (lásd bankadó), hanem mérsékelni kell.

A frankhitelek árfolyamhatás okozta közvetlen törlesztőrészlet-növekedését közel megduplázta hazánk országkockázati felárának növekedése. "Magyarország döbbenetes" ilyen szempontból - mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Portfolio.hu mai konferenciáján. A bankok és a kormány között formálódó megegyezésre utalva azt mondta: a frankhitelek árfolyamának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái