Előfizetői tartalom

Üzleti angyalok léptek a nyilvánosság elé egy új alapkezelővel

Új kockázati tőkealap-kezelőt indított Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba. Az üzleti életből jól ismert menedzserek azért alapították az alapkezelőt, mivel úgy gondolják, hogy az innovatív vállalkozásokat sokkal hatékonyabban tudják elérni. Az új alapjuk engedélyeztetése jelenleg is zajlik, a legalább 400 millió forintos kezdőtőkével induló alap várhatóan 5-10 cégbe fog fektetni, 20-80 millió forintot. Technológia-intenzív vállalatokba fektet be az alapkezelő, a mai sajtótájékoztatón elhangzott kiemelt szektorok a TMT iparágak, az energetika és a pénzügy.
Külföldön jól ismert befektetési forma a kockázati tőke, a hazai piac tavaly a Jeremie-program segítségével nagyon nagy lendületet vett, azonban a piac egyik szegmense továbbra is forráshiányos, ez pedig a jellemzően induló vállalakozások köre - mondta el Nagy Bertalan, az Equilor Private Banking igazgatója. Napokon belül az első alapunk is elindulhat, a PSZÁF engedély...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái