Bank

Együttműködési megállapodást kötött a Brokernet és a Kürt

Portfolio
A Brokernet Csoport bejelentette, hogy szerdán együttműködési megállapodást írt alá a Kürt Információbiztonsági és Adatmentő Zrt.-vel. A szerződés értelmében a Kürt Zrt. feladata, hogy elvégezze a Brokernet Csoport informatikai rendszerének auditálását, valamint segítse az ISO 27001 tanúsítvány megszerzéséhez szükséges feltételek teljesülését. Ezzel a lépéssel a Brokernet Csoport a független pénzügyi tanácsadó cégek közül elsőként rendelkezik majd e nemzetközi standardnak megfelelő informatikai tanúsítvánnyal.
"A Brokernet Csoport folyamatosan szigorú belső szabályokat követ az ügyfelek és a társaság egyéb adatainak - a jogszabályok által előírtaknak megfelelő - kezelése, tárolása és védelme érdekében" - áll a cég sajtóközleményében. "E célokat szem előtt tartva az elmúlt években olyan informatikai rendszerek beszerzését, illetve a meglévő adatkezelő/tároló rendszerek továbbfejlesztését végezte el, amely megfelel az egyre szigorodó feltételeknek, valamint az informatikai biztonság maximalizálására törekszik.

A társaság piacvezető státuszából adódóan már 2010-ben példaértékű, átfogó projektet hajtott végre adatvédelmi rendszerének további informatikai biztonsági szempontokat figyelembe vevő korszerűsítése és naprakészen tartása érdekében.

A Brokernet Csoport az elmúlt évben felkérte a Puskás Tivadar Közalapítványt (CERT Hungary), hogy véleményezze az eddig elvégzett feladatokat, és jelölje ki az általa javasolt további intézkedéseket. A Brokernet Csoport által végrehajtott lépéseket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szeptemberi hatállyal jóváhagyólag elfogadta. Mindezek következményeként a Brokernet Csoport informatikai és adatvédelmi rendszere mind a jogszabályi előírásoknak, mind a legkorszerűbb technikai elvárásoknak eleget tesz.

A Kürt Zrt. a Brokernet Csoportot arra készíti fel, hogy biztonsági szempontból folyamatosan megfeleljen a hazai és a nemzetközi szabványi előírásoknak is. A Kürt a Brokernet cégcsoport rendszerein teljes körű informatikai kockázatelemzést, sérülékenység vizsgálatot, valamint a feltárt kockázatok mentén részletes üzleti hatáselemzést végez. A projektet a Kürt a kockázatok kezelésével és a szükséges intézkedések hatályba helyezésével zárja. Sikeres audit esetén a Brokernet cégcsoport informatikai rendszere - az ISO 27001-es tanúsítvány megszerzésével - bizonyítottan megfelel a nemzetközileg elfogadott szabványnak.

A Kürt Zrt. a megbízást információbiztonsági szakértelmének, ezen belül is a törvényi és szabványi megfelelőség területén szerzett kiemelkedő hazai és nemzetközi tapasztalatának, saját fejlesztésű módszertanának és az elmúlt években elért sikereinek köszönheti.

Az ISO 27001 nemzetközi szabvány abból a célból készült, hogy modellként szolgáljon információbiztonsági irányítási rendszerek (ISMS) kialakításához; megvalósításához, működtetéséhez, figyelemmel kíséréséhez, átvizsgálásához, fenntartásához és fejlesztéséhez."
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Interspar hipermarket
török jegybank, getty
LAS VEGAS, NV - APRIL 28:  Chairman and President of the Trump Organization Donald Trump yells 'you're fired'
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
török jegybank, getty