Előfizetői tartalom

Három csapás egy év alatt: mihez kezd az AXA?

Magyarországon marad az AXA, de amelyik tevékenysége 3-4 év múlva is veszteséget termel, azzal felhagy - mondta a Portfolio.hu-nak a csoport magyarországi vezérigazgatója. Jacques Maire magyarázattal szolgált arra, miért kértek szankciókat Brüsszeltől a kormánnyal szemben, és elárulta azt is, ő maga nálunk legszívesebben euróban venne fel hitelt. A hitelválság és a kormányzati intézkedések az AXA-t hármas sokkhatásként érték, ettől azonban biztosítót még vehet a társaság, a nyugdíjjal kapcsolatos tervei viszont meglehetősen bizonytalanná váltak. Az árfolyamrögzítésről az AXA saját tapasztalatokkal is rendelkezik.

Portfolio.hu: Az AXA-t is elérte a létszám-leépítési, átszervezési hullám. Fokozatosan kivonulnak Magyarországról? Jacques Maire: Amikor úgy dönt egy külföldi cég, hogy egy feltörekvő piaci országba, például Magyarországra jön, fel kell készülnie váratlan eseményekre, jelentős piaci megingásokra és a megszokottnál nagyobb működési kockázatokra. A kérdés azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés