Előfizetői tartalom

Amit a Volksbank rejtélyes orosz vevőjéről tudhatunk

Meglepően keveset tudunk a legnagyobb orosz pénzintézetről, amely a napokban megállapodott a nemzetközi érdekeltségeit 51 százalékban birtokló, de a minapi stresszteszten megbukott Österreichische Volksbankennel, hogy - feltehetőleg egymilliárd amerikai dollárért - stratégiai célból megvásárolja az utóbbi kilenc régiós érdekeltségét, köztük a magyar Volksbankot. Pedig a Szberbanknak, amely a bevásárlás érthető eufóriájában deklarálta vagy egy tucat újabb közép-kelet-európai pénzintézet iránti érdeklődését, legalább a közelmúltját érdemes megismerni.

Kapcsolódó cikkünk2011.07.18Az oroszok látókörébe kerülhet az MKB Bank isA Szberbank immár három és fél éve a szentpétervári Putyin-csoport oszlopos tagja, a jogász és közgazdász végzettségű German Gref áll az élén. Az 1941-ben Kazahsztánba deportált német szülők most 47 éves fia, mint a mai orosz vezetés csaknem minden meghatározó tagja, a szentpétervári önkormányzat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés