Előfizetői tartalom

Mégis a nyugdíjas évekre maradhat a devizahitel törlesztése

Portfolio
Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tegnap cáfolta azt a - Portfolio.hu által kormányzati forrásokból vett és részletesen elemzett - értesülést, miszerint az árfolyamrögzítés hároméves időszakát követően az aktuális piaci árfolyammal számolt törlesztőrészlethez képest maximálnák 15%-ban a havi teher növekedését. Az államtitkár szavaiból kiderült: az emelkedés az árfolyamrögzítéssel csökkentett törlesztőrészlethez képest nem lehet nagyobb 15%-nál. A rendszerbe való belépéshez kapcsolódó közjegyzői díjakat a Magyar Nemzet szerint a bankokkal fizettetnék meg.

A Portfolio.hu kormányzati forrásokból vett értesülése és Orbán Viktor miniszterelnök szerdai szavainak értelmezése eredményezte, hogy egy rövid időre úgy tűnt, nem a három évre csökkentett törlesztőrészlethez, hanem a 2014 végén az aktuális árfolyam alapján számolt értékhez képest nem emelkedhetne 15%-nál nagyobb mértékben a rendszerbe belépő jelzáloghiteles havi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái