Előfizetői tartalom

Mégis a nyugdíjas évekre maradhat a devizahitel törlesztése

Portfolio
Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tegnap cáfolta azt a - Portfolio.hu által kormányzati forrásokból vett és részletesen elemzett - értesülést, miszerint az árfolyamrögzítés hároméves időszakát követően az aktuális piaci árfolyammal számolt törlesztőrészlethez képest maximálnák 15%-ban a havi teher növekedését. Az államtitkár szavaiból kiderült: az emelkedés az árfolyamrögzítéssel csökkentett törlesztőrészlethez képest nem lehet nagyobb 15%-nál. A rendszerbe való belépéshez kapcsolódó közjegyzői díjakat a Magyar Nemzet szerint a bankokkal fizettetnék meg.

A Portfolio.hu kormányzati forrásokból vett értesülése és Orbán Viktor miniszterelnök szerdai szavainak értelmezése eredményezte, hogy egy rövid időre úgy tűnt, nem a három évre csökkentett törlesztőrészlethez, hanem a 2014 végén az aktuális árfolyam alapján számolt értékhez képest nem emelkedhetne 15%-nál nagyobb mértékben a rendszerbe belépő jelzáloghiteles havi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés