Előfizetői tartalom

Svájci segítséggel működhet a devizahiteleseket mentő csomag

Portfolio
A svájci jegybank döntése értelmében nem erősödhet a frank árfolyama az 1,2-es EUR/CHF szint alá. Az árfolyamküszöb bevetése a svájci jegybank, és az őt támogató svájci kormány sziklaszilárd elkötelezettségét tükrözi abban a harcban, amit a svájciak immár augusztus eleje óta folytatnak újabb és újabb eszközök bevetésével azért, hogy megvédjék gazdaságukat az akár hónapokon belül is reccesszióba süllyesztő túlértékeltséggel szemben. Mindez jó hír a magyarországi frankhitelesek számára: a gyengébb frank adott euró árfolyam mellett forintban is alacsonyabb frankárfolyamot, vagyis alacsonyabb törlesztőrészletet jelent. Így ráadásul az árfolyamrögzítés is könnyebb szívvel választható.

Az elmúlt évben döntően 260 és 280 forint között tartózkodott az euró árfolyama. Ha a jövőben is így alakul, 1,2-es EUR/CHF árfolyam estén 217 és 233 forint, 1,3-as EUR/CHF árfolyam mellett pedig 200 és 215 forint között mozoghat a frank árfolyama. Különösen ez utóbbi jelentene nagy könnyebbséget azon frankhitelesek számára, akik törlesztési nehézségeik miatt jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés