FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Hogyan lett a világ legismertebb befektetője Warren Buffett?

Portfolio
Warren Buffett a világ talán legbefolyásosabb befektetője és az egyik leggazdagabb embere. Befektetési döntései meghozatalakor nagy hangsúlyt fektet a cég lehetőségeire és kilátásaira, a kiválasztott vállalatokba pedig általában hosszú távra fektet be. Természetesen a befektetései döntő többsége tisztes haszonnal zárul. Buffett befektetéseit rengetegen figyelik, és sokan igyekeznek lekövetni stratégiáját. Ha egy vállalatba bevásárol, az igen jó reklám a cégnek is. Legutóbb - a befektetők bizalmát egyre kevésbé élvező - Bank of America papírjainak vásárlását jelentette be, amelyet a bank részvényeinek több mint 20 százalékos szárnyalása követett. Összegyűjtöttük, hogy teljesítettek az "omahai bölcs" korábbi befektetései.

Warren Buffett legutóbb Bank of America részvények vásárlásával került a címlapokra. Az ügylet azért volt speciális, mert a bankóriásba már korábban megrendült a befektetők bizalma, a bank részvényeinek árfolyama pedig meredek zuhanásba kezdett. Buffett bejelentését követően azonban 20-30 százalékos pluszba lendültek a papírok. Buffett neve ugyanis egyfajta garanciát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés