Előfizetői tartalom

Amerika legnagyobb önkormányzati csődjét jelentették be

Portfolio
Az amerikai történelem legnagyobb önkormányzati csődjét jelentette be múlt héten a 4,5 milliárd dolláros adóssággal rendelkező alabamai Jefferson megye. A megye csődjét alapvetően a szennyvízhálózat fejlesztésére felvett 3,1 milliárd dolláros adósság okozta, amelynek finanszírozása a válság után nehézkessé vált. A megye először 2008-ban jelentett fizetésképtelenséget, de a hitelezőkkel azóta sem sikerült megállapodnia - írja a Bloomberg.

Az amerikai történelem legnagyobb önkormányzati csődjét jelentette be múlt héten a 4,5 milliárd dolláros adóssággal rendelkező alabamai Jefferson megye. A megye csődjét alapvetően a szennyvízhálózat fejlesztésére felvett 3,1 milliárd dolláros adósság okozta, amelynek finanszírozása a válság után nehézkessé vált. A kötvénykibocsátást, illetve az ahhoz kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés