Előfizetői tartalom

Vallottak a magyar bankok: 13 éve nem történt ilyen

Palkó István
Tizenhárom év után először veszteséges volt 2011-ben a magyar bankszektor. A részvénytársasági hitelintézetek az év egészében 92,3, a negyedik negyedévben pedig 149,3 milliárd forintos veszteséget szenvedtek el. A végtörlesztés a teljes hitelintézeti szektornak 174 milliárd forintos közvetlen veszteséget okozott december végéig, ennek döntő részét a bankok viselték. Az eredmény eloszlása vélhetően továbbra is szélsőséges az egyes hitelintézetek között, bár egyedi eredményeiket jórészt még nem ismerjük. A nem teljesítő hitelek továbbra is komoly fejfájást okoznak a bankoknak, arányuk a szeptember végi 10,4%-ról 11,5%-ra nőtt.

Csütörtökön tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az egyes hitelintézeti szektorok tavalyi éves eredményeire vonatkozó előzetes (nem auditált), magyar számviteli szabályok szerint készült statisztikáit.A cikkünkben tárgyalt részvénytársasági hitelintézetek a negyedik negyedévben minden idők egyik legnagyobb veszteségét érték el: adózás előtti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái