Előfizetői tartalom

Új pályára állítják az MKB Bankot (Interjú)

Portfolio
A szelektíven hitelező bankok táborához szeretne csatlakozni az MKB Bank - mondja a Portfolio.hu-nak adott interjújában Simák Pál, aki a társaságnál március óta tölti be az elnök-vezérigazgatói pozíciót. A bank jelentős átalakítást hajt végre szervezetében és hitelportfóliójában egyaránt, és célja, hogy az elmúlt két év több mint kétszázmilliárd forintos vesztesége után növekedési pályára álljon. A bankvezér reméli, hogy a kormány hajlandó lesz egyeztetni a bankokkal a tranzakciós adó bevezetése előtt. Simák Pál a Portfolio.hu jövő csütörtökön megrendezésre kerülő Hitelezés Magyarországon 2012 című konferenciáján is részt vesz panelbeszélgetőként. Regisztráljon Ön is az eseményre!

Mi jön a veszteségek után?. Portfolio.hu: Tavaly több mint százmilliárdos veszteség keletkezett az MKB banknál, hasonlóan az egy évvel korábbihoz. Ennek fényében a társaság új elnök-vezérigazgatójaként milyen célokat tűzött ki maga elé? Simák Pál: Amikor ez év márciusában átvettem ezt a pozíciót, három fő célt tűztem ki magam elé. Az első egy 3-5 éves időtávra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés