Előfizetői tartalom

100 milliárd eurót kér bankjainak Madrid az Európai Uniótól!

MTI
|
Portfolio
Pénzügyi támogatásért folyamodik Spanyolország az euróövezeti országokhoz, hogy konszolidálni tudja bankszektorát - jelentette be Luis de Guindos Jurado spanyol gazdasági miniszter Madridban az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek szombati, két és fél órán át tartó telefonos konferenciája után. Az euróövezet pénzügyminiszterei, valamint Christine Lagarde IMF-vezér üdvözölték Madrid kérését. A pénzügyi mentőcsomag 100 milliárd euró is lehet, amit várhatóan az euróövezet mentőalapjaiból teremtenek elő, vagyis az IMF ezúttal nem járul hozzá a csomaghoz saját forrással.

Akár 100 milliárd is lehet A miniszter megerősítette, hogy a támogatást a partnerek várhatóan a bankágazatra vonatkozó feltételekhez kötik, de más gazdasági feltételt nem szabnak hozzá. Brüsszeli források a távhívásos tanácskozás befejezését követően azt erősítették meg, hogy a pénzügyminiszterek kinyilvánították az euróövezet készségét a segítségnyújtásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés