Előfizetői tartalom

Apokaliptikus beszéd Londonban - Válságintézkedések a brit bankoknak

Portfolio
A bankok likviditását fokozó jegybanki, és az újabb bankválság kialakulását megelőző kormányzati intézkedéseket jelentettek be csütörtökön Nagy-Britanniában. Mervyn King jegybankelnök apokaliptikus beszédben ismertette a jegybank várható válságellenes intézkedéseit, a kormány pedig "Fehér Könyvet" tett közzé arról, miként alakítanák át a brit bankrendszer szabályozását egy következő válság megakadályozása érdekében. A hitelezést javító és visszafogó intézkedések egyaránt napvilágot láttak.

Jegybanki intézkedések Új, átfogó intézkedésekkel kíván gátat vetni az eurózóna adósságválságnak Nagy-Britannia - mondta Mervyn King, a brit jegybank elnöke csütörtöki éves beszédében. A Bank of England első emberének felszólalása többek szerint minden idők "legapokaliptikusabb" beszéde volt a jegybankelnök részéről. Mervyn King az eurózóna felől érkező "fekete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés