Előfizetői tartalom

Gyenge teljesítményről számolt be a Plotinus

A Plotinus tegnap késő este tette közzé az első féléves jelentését, amelyből az derül ki, hogy az erős első negyedév után viszonylag gyenge második negyedév következett. A cég az első negyedév során 54 millió forintos eredményt tudott elérni, azonban a pozíciókon elszenvedett nagyobb júniusi veszteségek miatt a második negyedévben 14,6 millió forint volt a nyereség. A társaság által közöltek szerint az egy részvényre jutó saját tőke értéke 1850 forint volt, miközben egy hónappal ezelőtt még a cég BVPS-e 1945 forint volt.
A jelentés szerint negyedéves szinten igaz tudott emelkedni a saját tőke, viszont a BVPS alapján a saját tőkének jelentősen csökkennie kellett. Mindez azért fordulhat elő, mivel a BVPS számítása során a piaci árfolyamokat vették figyelembe, a nem realizált veszteségek miatt pedig a saját tőke csökkent, viszont ez a könyvekben egyelőre nem jelent meg. Pontosan ezért fordulhat...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái