Előfizetői tartalom

17%-ot zuhant a Standard Chartered a tömeges pénzmosás vádjára

Portfolio
Miután hétfőn a kereskedés utolsó perceiben már eséssel zárt, kedden 17%-ot zuhant a Standard Chartered árfolyama a londoni tőzsdén. A brit központú, a világ 70 országában működő nagybankkal kapcsolatban a New York-i pénzügyi felügyelet közölte: 250 milliárd dollárnyi, Iránnal folytatott tranzakciót rejtett el. Ezzel megszegte az USA pénzmosási szabályait, terroristáknak, drogkereskedőknek és korrupt államoknak szolgáltatta ki az amerikai bankrendszert. A CNBC által idézett elemzők szerint ugyanakkor az ügynek csak korlátozott hatása lehet a bankra.

A New York-i pénzügyi szolgáltatási felügyeletnél hétfőn úgy nyilatkoztak, akár meg is vonhatják a Standard Chartered működési engedélyét az államban, ugyanis a bank "szélhámos" módon működött köre az iráni kormánnyal 60 ezer titkos tranzakció lebonyolításában, amelyből több százmillió dollárnyi tranzakciós díjra tett szert. A bank állítólag iráni ügyfelei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés