Előfizetői tartalom

Az azeriek nem is vehetnének ennyi magyar kötvényt

Portfolio
Az azerbajdzsáni Állami Olajalap (SOFAZ) a hivatalos befektetési politikája szerint teljes vagyona mindössze 5 százalékát fektetheti spekulatív, azaz befektetésre nem ajánlott kategóriába tartozó kötvényekbe, mint amilyenek a magyar államkötvények is. Az alap tehát a jelenlegi politikája miatt így legfeljebb 1,3 milliárd euró értékben lenne képes magyar kötvényeket vásárolni, szemben a közelmúltban a sajtóban megjelent 2-3 milliárd euróval. A legfrissebb jelzések alapján nagyon úgy tűnik, hogy az 1,3 milliárd euró csupán egy elméleti felső korlát, hiszen az olajalap nem is tervezi magyar papírok vásárlását.

Kapcsolódó cikkünk2012.09.04Szó sincs azeri kötvényvásárlásról (2.)5% a felső korlát Az azerbajdzsáni Állami Olajalap (SOFAZ) más nemzetek szuverén befektetési alapjaihoz képest meglehetősen transzparensen működik, honlapján közzéteszi befektetési politikájának főbb pilléreit. Eszerint az alap devizaárfolyam-fedezés nélkül csak a G7 országok, valamint Oroszország...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái