Előfizetői tartalom

Megroppant középvállalatokba fektet a Portfolion

Portfolio
Új befektetési tőkealapot indított a PortfoLion Zrt., amellyel a forráshiányos középvállalkozások fejlődését kívánja szolgálni. A néhány hete indított OTP Fordulat Tőkealap 5 milliárd forint jegyzett tőkével működik, ám ez a forrás felülről nyitott és a várakozások szerint a jövőben bővülni fog. Az alap olyan vállalatokba kíván befektetni, amelyek a válság előtt prosperáló üzleti modellt építettek fel, azonban a válság miatt olyan nehéz finanszírozási helyzetbe kerültek, hogy saját üzleti tevékenységük fenntartása is problémássá vált.

Az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. a nyáron új alapot indított el, a Fordulat Tőkealap nem a fiatal, innovatív vállalakozásokba kíván befektetni, mint az OTP Kockázati Tőkealap I., hanem már hosszabb ideje működő középvállalatokba. Számos olyan példát láthattunk az utóbbi években, hogy egy a válság előtt jól működő cég olyan nehéz helyzetbe került, hogy már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái