Előfizetői tartalom

Keresik a bankok a vonzó ingatlanprojekteket

Portfolio
Rendkívül óvatossá váltak a bankok az elmúlt években az ingatlanprojekt-hitelezésben, de ez nem véletlen: tíznél is kevesebb például a jelenleg is zajló, bankok számára is vonzó projektek száma Budapesten - hangzott el a Portfolio.hu szerdai ingatlanpiaci konferenciáján. A finanszírozásról szóló panelbeszélgetésen egy közönségszavazás meglepő eredményt hozott: az ingatlantulajdonosok 71%-a szerint legalább annyit ér az ingatlana, mint amennyi hitel van rajta.

Miért nincsenek új projektek? - tettük fel a kérdést a finanszírozásról szóló panelbeszélgetés kezdetén. A szavazógéppel választ adó közönség nem a bankokat, hanem a gazdasági növekedés hiányát hibáztatták ezért, 60%-uk ugyanis erre szavazott. Major János, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese szerint nem a bankok hitelezési képessége és hajlandósága, hanem a fizetőképes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés