Előfizetői tartalom

A bankadó "csodálatos" evolúciója

Portfolio
Az utóbbi néhány hétben többször is átírta a kormány a bankadóval kapcsolatos terveit. Először 2013-ra, majd 2014-re vonatkozóan is megduplázták a tervezett bevételi összeget, így a hitelintézetek által fizetendő adóteher a kisebb kedvezményektől eltekintve "örökre" 144 milliárd forint körül lehet. A súlyos makrogazdasági követelményekkel járó és Európában egyedülállóan magas adó alapja még mindig a 2009-es módosított mérlegfőösszeg. Cikkünkben összefoglaljuk, melyik bank mekkora adót fizethet, és megnézzük, mi lenne a helyzet, ha mégis figyelembe vennék az időközben több banknál is bekövetkezett mérlegfőösszeg-zsugorodást.

A magyar bankszektor a harmadik negyedévben is veszteséges volt, részletek:Kapcsolódó cikkünk2012.11.23Megint veszteséges lett a magyar bankszektorAz évi mintegy tízmilliárd forintot kitevő hitelintézeti járadék és a jövőre bevezetésre kerülő tranzakciós illeték mellett jövőre immár negyedik éve kell befizetniük a magyar bankoknak az Orbán-kormány által 2010-ben bevezetett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái