Előfizetői tartalom

Így jön össze a magyaroknak szánt brüsszeli pénz

Portfolio
Számos adat jelent meg arról, hogy Magyarország jobban vagy rosszabbul jár-e a 2014-2020 közötti következő hétéves időszakban az EU-támogatások tekintetében. Számításaink szerint mindenkinek igaza lehet: bizonyos számok alapján csökkent a Magyarországnak szánt támogatás összege a 2007-2013-as időszakhoz képest, de például a nettó pozíciónk javult. Mutatjuk a részleteket.

Maratoni tárgyalás után múlt pénteken eldőlt, hogy Magyarország mekkora támogatásban részesülhet a következő, 2014-2020-ig tartó időszakban. A végső összegeket azonban többféleképpen lehet számolni, és az sem mindegy, hogy mihez viszonyítunk. Ezért az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy az egyes számítási elvek alapján hogyan járt Magyarország a múlt heti megállapodással....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés