Előfizetői tartalom

Hatból egy lakossági hitel bedőlt Magyarországon

Portfolio
A lakossági hiteleknek éppen a kétharmada nem volt kisebb vagy nagyobb fizetési késedelemben 2012 végén - mutatják az MNB pénteken közzétett adatai. A nem teljesítő hitelek aránya az átmeneti nyári csökkenés után ismét 16,3%-ra emelkedett. Az árfolyamgát konstrukció bevezetése ellenére romlott a devizahitelek minősége. A romlást azonban a jelek szerint kevésbé a hitelbedőlések számának emelkedése, inkább az átértékelődési hatás és a banki portfóliótisztítás lassúsága okozta a negyedik negyedévben.

2012 végén 6758 milliárd forint banki hiteltartozással rendelkeztek a magyar háztartások. Ebből 1099 milliárd forintnyi hitel volt 90 napon túli késedelemben - mutatják az MNB pénteken közzétett adatai. Míg a teljes lakossági hitelállomány egy negyedév alatt 0,6%-kal csökkent, a nem teljesítő hitelek (NPL) állománya 2,4%-kal emelkedett. Éves összehasonlításban drasztikusabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái