Bank

Londonban már látják a következő devizahiteles mentőcsomagot

Portfolio
A devizahitelek átváltására vagy visszafizetésére használhatja fel a jegybanki devizatartalék egy részét a Magyar Nemzeti Bank új vezetése - írja a jegybankelnök kinevezésével kapcsolatos elemzői kommentárjában a JP Morgan. A befektetési bank szerint a kamatcsökkentés lehet a monetáris politika lazításának fő eszköze, de a Bank of England "finanszírozás a hitelezésért" programjához hasonló megoldás is lehetséges.
Az új jegybanki vezetés kinevezésének körülményei mellett az elemzők azt is megjegyzik, a jegybankelnök dönt a munkavállalók felvételéről, felmentéséről és javadalmazásáról a jegybank alapító okiratának módosítása értelmében. A dokumentumból kiderül továbbá, hogy egy új pozíció jön létre a jegybankban, a főigazgatói poszt. A JP Morgan elemzője, Szentiványi Nóra szerint ez növeli a jegybankelnök hatáskörét az alelnökökkel szemben.Az elemző Matolcsy György pénteki szavaiból arra következtet, hogy az árstabilitásra koncentráló korábbi elnök helyett az új jegybankelnök egyfajta kettős mandátumot követhet, hiszen a növekedési és a foglalkoztatási célok megvalósítását is elő kívánja segíteni. Szentiványi megemlíti: Matolcsy jelzése alapján áttekintik majd a monetáris politikai eszköztárról szóló elemzéseket, és Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter is jelezte, hogy a magyar jegybank többféle monetáris politikai eszközt kíván alkalmazni a jövőben. Az elemző szerint ez azt jelenti, hogy bár a kamatcsökkentés a monetáris lazítás fő csatornája marad (az év közepére a jelenlegi 5,25%-kal szemben 4,5%-os alapkamatra számít túlzott forintgyengülés hiányában), de a Bank of Englandéhez hasonló "finanszírozás a hitelezésért" program is elképzelhető. Mennyiségi könnyítésre (QE) az elemző nem számít, ilyet csak válságkezelési eszközként használna az MNB-véli.Ami viszont a devizatartalékot illeti, a politikusi megjegyzések arra utalnak, hogy a devizahitelek visszafizetésére vagy átváltására használhatja ennek egy részét a jegybank - véli a JP Morgan elemzője. Felidézte, hogy Varga Mihály szerint a kormány azon dolgozik a bankokkal, hogy új intézkedéseket találjanak a devizahitelesek megsegítésére. A jegybank döntené el, ehhez a devizatartalékot felhasználná-e. Matolcsy György mindesetre jelezte pénteken: ellensége a devizahiteleknek.

Londonban már látják a következő devizahiteles mentőcsomagot
A devizatartalék egy részét nem először használná fel a jegybank a devizahitelek állományának csökkentése során: 2011-2012-ben a végtörlesztés forintpiaci hatásainak mérséklésére a jegybank 2,6 milliárd eurónyi devizát juttatott a bankoknak és további 36 millió eurót használtak fel a nem teljesítő devizahitelek egy részének forintra váltásához - idézte fel az elemző.
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
usa wall street trader