Előfizetői tartalom

Megtudtuk: jön az új szocpol többmilliós támogatásokkal

Portfolio
A szocpol bőkezűbbé tételét tervezi a kormány - tudta meg a Portfolio.hu. Egy birtokunkba került, Matolcsy György által is jóváhagyott NGM-es előterjesztés alapján nemcsak új, de használt lakáshoz és bővítéshez is igénybe vehető lenne az állami támogatás (félszocpol). A szocpolt és a félszocpolt kettő vagy több mellett már egy gyermek után, sőt 60 négyzetméternél kisebb lakásra is igényelhetnék a családok. Talán ennél is fontosabb, hogy a támogatási összegeket a mostaninak a duplájára, esetenként még nagyobb mértékben emelnék. Ismeretes: a kamattámogatási programon már januárban lazított a kormány, miután az új kamattámogatási rendszer elindítása egyelőre szerény eredményeket hozott.

Mi volt eddig? Bár a költségvetési források továbbra is szűkösek, a jelenleginél jóval bőkezűbb otthonteremtési program kialakítását tervezi a kormány - tudta meg a Portfolio.hu. A kamattámogatási program feltételein már januárban lazítottak. Eszerint a kamattámogatás nem csökken a futamidő első öt évében, továbbá több esetben is megemelték az igényelhető kölcsön...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái