Előfizetői tartalom

Erről szavazhat ma délután Ciprus

Portfolio
Magyar idő szerint ma 17 óra után szavazhat az 56 tagú ciprusi képviselőház a bankbetétek megadóztatásáról. Az eurózóna pénzügyminiszterei tegnap azt javasolták Ciprusnak, hogy a 100 ezer euró alatti betéteket mentesítsék a teher alól, a jelentős részben orosz kézben lévő nagyobb bankbetéteket viszont magasabb kulccsal terheljék. A szavazás a ciprusi nyilatkozatok szerint várhatóan sikertelen lesz: a miniszterelnök jelezte, hogy a politikai többséget várhatóan nem sikerül megszereznie.

A ciprusi jegybank január égi adatai szerint 68 milliárd eurónyi ügyfélbetéttel rendelkeznek a ciprusi bankok, igaz, ez az utóbbi napok bankrohama hatására csökkenhetett. Úgy tudni, a 68 milliárdból közel 38 milliárd volt a biztosított (100 ezer eurós küszöbérték feletti) és 30 milliárd az ez alatti betétösszeg. Az elmúlt három napban több változat is felmerült a betétek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés