Előfizetői tartalom

Még mindig sérülékeny a bankrendszer - De miért?

Portfolio
Az IMF friss jelentése szerint a magyar bankszektor stabil, azonban számos területen észlelhetőek "sérülékenységek" a bankrendszerben. A nem teljesítő hitelek arányának növekedése, a gyenge profitkilátások, a drága külső források miatt bőven van miért aggódni a Valutaalap elemzői szerint. Az egyik legégetőbb probléma a hitelezés hiánya, ami a nehéz gazdasági helyzetből való kilábalást hátráltatja.

Az IMF véleménye a bankszektor helyzetéről főbb pontokban: - Meglehetősen magas a nem fizető hitelek aránya - A bankszektor tőkehelyzete alapvetően stabil, de léteznek aggodalomra okot adó "sérülékenységek" a bankrendszerben - Gyakoribb és alaposabb tőkehelyzet-vizsgálatokra van szükség az eszközminőség romlása miatt - A mérlegek "kitakarítása" lassan halad, a veszteségleírás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés