Előfizetői tartalom

Nagyon kockázatos a ciprusi nagybetétesek megsarcolása

Portfolio
A hét korábbi részében az Eurocsoport vezetője Luxemburg ellen is felszólalt, mint elmondta a túlságosan nagy bankrendszer komoly kockázatokat jelent és megerősítésre szorul. A luxemburgi pénzügyminiszter a Spiegelnek adott interjújában válaszolt, mint elmondta, nagy hiba volt a ciprusi nagybetéteseket bevonni az ország megmentésébe. Luc Frieden szerint minden olyan intézkedést el kellene kerülni, amely a betétesek bizalmát megrengeti. A ciprusi mentőcsomag pedig oda vezet, hogy a befektetők az eurózónán kívüli célpontokat fogják keresni.
A ciprusi mentőcsomag kapcsán az Európai Unióban heves vita bontakozott ki arról, hogy egy esetleges bankcsőd esetén milyen szerepet is szánjanak az egyéni felelősségvállalásnak, vagyis a magánbefektetők a kimentésből milyen részt vállaljanak. Nagyon úgy tűnik, hogy az EU a 100 ezer eurós betétek mellett kiáll, azonban az efeletti betétesek esetében nem zárkózik el attól...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái