Előfizetői tartalom

Másfél éve nem volt ennyire népszerűtlen a guru alapja

Portfolio
Nagyon szerény érdeklődés kísérte márciusban a Pimco és a világ legnagyobb kötvényalapját, mindössze 32 millió érkezett az alaphoz, amire utoljára 2011 decemberében volt példa. A hozamok tekintetében nem áll rosszul Bill Gross, viszont a befektetők inkább a részvényalapokat keresik, az év első hónapjaiban rekord mértékű tőke érkezett az alapkategóriába. A kötvénypiacon az elemzők szerint már nincs annyi lehetőség, viszont a részvénypiacok a tavalyi jó teljesítményüket megismételhetik. Mindez pedig a tőkeáramlásokban is visszaköszön - írja a Bloomberg.

A világ legnagyobb befektetési alapjába márciusban mindösszesen 32 millió dollárnyi friss tőke érkezett a befektetők részéről, amelynél alacsonyabbra csak 2011 decemberében volt példa, amikor jelentős tőkekivonást figyelhettek meg az alapnál. A Bill Gross által kezelt Pimco Total Return Fund az év első három hónapjában összességében 2,2 milliárd dollárnyi friss pénzt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés