Előfizetői tartalom

70 millió forintos bírság az XGA Vagyonkezelőnek

Portfolio
Hetvenmillió forint bírsággal sújtotta az XGA Vagyonkezelő Zrt.-t a PSZÁF és megtiltotta az általa végzett engedély nélküli pénzügyi szolgáltatási tevékenység folytatását. A társaság "kötvények" kibocsátása ürügyén valójában több száz személytől gyűjtött engedély nélkül visszafizetendő pénzeszközöket - áll a PSZÁF közleményében.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) fogyasztói beadványok nyomán piacfelügyeleti eljárást folytatott le az XGA Vagyonkezelő Zrt.-nél. A bejelentések, illetve a társaság honlapja szerint ugyanis az XGA Vagyonkezelő Zrt. gazdasági tevékenysége keretében 1, illetve 3 éves futamidejű "kötvényt" bocsátott ki "zárt körben", amelyek után évi 10-12 százalékos kamatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés