Előfizetői tartalom

Patai: aki Matolcsyn gúnyolódik, Magyarország ellen dolgozik

Portfolio
Az MNB új hitelprogramjához vállalható 2%-os kamatmarzs körül alakult ki a legtöbb vita a magyar bankok és a jegybank képviselői között a Matolcsy Györggyel folytatott hétfő reggeli konzultáción - ismertette délután Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke. Véleménye szerint a program "kezdésnek jó", a jegybanki kéthetes kötvényállomány pedig úgy is csökkenthető, hogy jelentős részben a Magyarországon nem működő bankok állományának csökkentéséből jöjjön össze. A program részleteiről egy hónapon belül juthatnak egyezségre a bankok az MNB-vel, az egyes bankok kvótájáról pedig még nem döntöttek - ismertette Gyuris Dániel alelnök egy budapesti sajtórendezvényen.

Hasonló témákról esik szó a Portfolio.hu Hitelezés 2013 című konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Patai Mihály három alapgondolata 1. A magyar bankrendszer Európa egyik legstabilabb bankrendszere, tőkemegfelelési mutatója alapján pedig a legstabilabb - mondta a Magyar Bankszövetség sajtóeseményén Patai Mihály elnök. Év végén a magyar bankok átlagos tőkemegfelelési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái